Als u van plan bent een woning te kopen dan is het verstandig om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Natuurlijk heeft de verkoper meldingsplicht en de koper onderzoeksplicht, maar er kunnen zaken spelen die voor beide partijen niet direct waarneembaar zijn. De aankoop van een woning is een belangrijke stap. Het is vervelend als achteraf blijkt dat er zich onverwachte technische problemen aandienen, vaak gepaard gaand met kosten waar u geen rekening mee hebt gehouden.

Dat is de reden dat DM Van de Kuil Makelaardij adviseert om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Na het onderzoek ontvangt u binnen enkele dagen een uitgebreide rapportage, voorzien van foto’s, met daarin een verslag van de waarnemingen van de inspecteur. De onderhoudstoestand wordt beschreven, en bij noodzakelijke aanpassingen wordt een indicatieve kostenberaming afgegeven voor werkzaamheden die direct, op korte termijn of in de nabije toekomst te verwachten zijn.

De inhoud van dit rapport geeft tevens de zekerheid dat u heeft voldaan aan uw onderzoeksplicht en kan discussies achteraf voorkomen.

De bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd door een ervaren bouwkundige. De bouwkundigen waar DM Van de Kuil Makelaardij mee samenwerkt werken in een klein rayon, zodat ze bekend zijn met specifieke plaatselijk omstandigheden of bouwstijlen.

Meer weten over bouwtechnische keuringen? Klik hier om contact met ons op te nemen.